Kokos-wortelsoep met gegrilde kip

400 kcal

30 min. bereiden

3.5/5

(465)

Ingrediënten

Aantal personen

  • 500 gram geschrapte worteltjes

    geschrapte worteltjes

  • 400 ml kokosmelk

    kokosmelk

  • 2 kippenbouillontabletten

    kippenbouillontabletten

  • 750 ml kraanwater

    kraanwater

  • 300 gram kipfilet

    kipfilet

  • 1 eetlepel traditionele olijfolie

    traditionele olijfolie

  • 1 theelepel gemalen komijn

    gemalen komijn

  • 8 afbakshoarmabroodjes

    afbakshoarmabroodjes

  • 1 theelepel gedroogde munt

    gedroogde munt

Dit heb je nodig

  • staafmixer


2009 nr. 12 - Lange avonden

Aan de slag

  1. Snijd de worteltjes in plakken. Doe de kokosmelk met de bouillontabletten, het water en de wortel in een soeppan en breng aan de kook. Kook 10 min.

  2. Snijd de kipfilet in reepjes en schep in een diep bord met de olie, komijn, peper en zout om. Verhit een grillpan en rooster de kip in 5 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Verwarm de soep nog 10 min. op laag vuur.

  3. Rooster ondertussen de shoarmabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het brood in puntjes en houd warm in een schone theedoek. Breng de soep verder op smaak met de munt, peper en zout. Verdeel de soep over kommen en schep de kip erop. Geef de warme broodpuntjes erbij en eventueel partjes limoen of citroen voor een fris accent.

Wat vond je van dit recept?

Kokos-wortelsoep met gegrilde kip

Lekker van Albert Heijn: /allerhande

logo

Dit heb je nodig