Oosterse wortelsoep met gegrilde kip

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 500 g geschrapte worteltjes
- 400 ml kokosmelk
- 2 kippenbouillontabletten
- 750 ml kraanwater
- 300 g kipfilet
- 1 el traditionele olijfolie
- 1 tl gemalen komijn
- 8 afbakshoarmabroodjes
- 1 tl gedroogde munt
Keukenspullen
- staafmixer
Advertentie
Bereiden
- Snijd de worteltjes in plakken. Doe de kokosmelk met de bouillontabletten, het water en de wortel in een soeppan en breng aan de kook. Kook 10 min.
- Snijd de kipfilet in reepjes en schep in een diep bord met de olie, komijn, peper en zout om. Verhit een grillpan en rooster de kip in 5 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig. Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Verwarm de soep nog 10 min. op laag vuur.
- Rooster ondertussen de shoarmabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking. Snijd het brood in puntjes en houd warm in een schone theedoek. Breng de soep verder op smaak met de munt, peper en zout. Verdeel de soep over kommen en schep de kip erop. Geef de warme broodpuntjes erbij en eventueel partjes limoen of citroen voor een fris accent.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 400 kcal
- eiwit 26 g
- koolhydraten 55 g
-
vet 7 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Oosterse wortelsoep met gegrilde kip
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Oosterse wortelsoep met gegrilde kip
- 500 g geschrapte worteltjes
- 400 ml kokosmelk
- 2 kippenbouillontabletten
- 750 ml kraanwater
Snijd de worteltjes in plakken. Doe de kokosmelk met de bouillontabletten, het water en de wortel in een soeppan en breng aan de kook. Kook 10 min.
- 300 g kipfilet
- 1 el traditionele olijfolie
- 1 tl gemalen komijn
Snijd de kipfilet in reepjes en schep in een diep bord met de olie, komijn, peper en zout om.
Verhit een grillpan en rooster de kip in 5 min. goudbruin en gaar. Keer regelmatig.
Neem de pan van het vuur en pureer de soep met de staafmixer. Verwarm de soep nog 10 min. op laag vuur.
- 8 afbakshoarmabroodjes
Rooster ondertussen de shoarmabroodjes volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- 1 tl gedroogde munt
Snijd het brood in puntjes en houd warm in een schone theedoek. Breng de soep verder op smaak met de munt, peper en zout.
Verdeel de soep over kommen en schep de kip erop. Geef de warme broodpuntjes erbij en eventueel partjes limoen of citroen voor een fris accent.