bewaar
Stoof met runderchipolata en sperziebonen
Stoof met runderchipolata en sperziebonen
bewaar

Stoof met runderchipolata en sperziebonen

30 min. bereiden
70waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

vastkokende aardappel

500 g

verse sperziebonen

450 g

runderchipolata

50 g

ongezouten roomboter

2

rode uien

1 teen

knoflook

3

takjes rozemarijn

300 g

diepvries tuinerwten

Dit heb je nodig

  • grote hapjespan met antiaanbaklaag en deksel

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd ze in stukken. Kook ze in ruim water met zout in 15 minuten gaar. Voeg de laatste 4 minuten de sperziebonen toe. Snijd ondertussen de runderchipolata doormidden.

2

Verhit de boter in de hapjespan en bak de chipolata volgens de aanwijzingen op verpakking goudbruin. Neem de chipolata uit de pan en bak hierin de ui met de knoflook en de rozemarijn 4 minuten. Leg de chipolata weer terug in de pan.

3

Giet de aardappelen en de sperziebonen af en voeg ze toe aan het vlees en de uien. Voeg de bevroren tuinbonen toe en stoof, onder af en toe roeren, nog 5 minuten tot de tuinbonen gaar zijn. Verdeel de stoof over de borden.

tip

bewaartipU kunt de stoof 's ochtends al maken. Bewaar het gerecht afgedekt in de koelkast en warm het 's avonds op laag vuur op, onder af en toe roeren.

algemeenIn plaats van verse rozemarijn kunt u ook 1 1/2 tl gedroogde rozemarijn gebruiken.