bewaar
Wortelstamp met runderchipolata
Wortelstamp met runderchipolata
bewaar

Wortelstamp met runderchipolata

30 min. bereiden
61waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

iets kruimige aardappelen

400 g

winterpeen

4 el

traditionele olijfolie

300 g

runderchipolata

2 tl

gemalen komijn

2 tl

kerriepoeder

3

rode uien

125 ml

crème fraîche

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Aan de slag

1

Snijd de aardappelen in stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Snijd ondertussen de wortels in repen van ca. 4 cm lang en ½ cm dik. Kook ze in water met zout in 6 min. beetgaar. Verhit ondertussen de helft van de olie in een koekenpan en bak op middelhoog vuur de runderchipolata in ca. 8 min. gaar. Neem uit de pan en houd warm onder een deksel of aluminiumfolie. Bak in het achtergebleven bakvet de komijn en het kerriepoeder 2 min. Voeg de ui toe en bak 4 min. mee. Bak vervolgens de wortelreepjes nog 2 min. mee.

2

Giet de aardappelen af. Voeg de crème fraîche en de rest van de olie toe en stamp de aardappelen met de pureestamper tot een grove puree. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de wortel en ui toe aan de stamppot en schep om. Snijd de worstjes in stukken en serveer erbij.