Geroosterde hutspot met kerrie en gehaktballetjes
Geef je hutspot iets extra's door de winterpeen en uien in de oven te roosteren en kerrie aan de groente toe te voegen. Hallo stamppotupgrade!
Ingrediënten
4 personen
3
middelgrote uien
400 g
winterpeen
3 el
milde olijfolie
2 el
kerriepoeder
250 g
verse soepballetjes
1 kg
iets kruimige aardappel
50 g
ongezouten roomboter
150 ml
volle melk
30 g
gebakken uitjes
Dit heb je nodig
bakpapier
pureestamper
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de uien. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van 1 cm. Meng de ui en peen met de olie, kerriepoeder, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de soepballetjes ernaast en bak ca. 25 min. in de oven.
Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze in 20 min. gaar. Giet af en doe terug in de pan. Voeg de boter en de melk toe en stamp met een pureestamper tot puree. Meng de ui en peen erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de hutspot en soepballetjes over de borden en bestrooi met de gebakken uitjes.
Geroosterde hutspot met kerrie en gehaktballetjes
Geef je hutspot iets extra's door de winterpeen en uien in de oven te roosteren en kerrie aan de groente toe te voegen. Hallo stamppotupgrade!

hoofdgerecht
4 personen
650 kcal
30 min. bereiden
25 min. oventijd
Aan de slag
Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de uien. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van 1 cm. Meng de ui en peen met de olie, kerriepoeder, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de soepballetjes ernaast en bak ca. 25 min. in de oven.
Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze in 20 min. gaar. Giet af en doe terug in de pan. Voeg de boter en de melk toe en stamp met een pureestamper tot puree. Meng de ui en peen erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.
Verdeel de hutspot en soepballetjes over de borden en bestrooi met de gebakken uitjes.
algemeen:Meer weten over <a href=https://www.ah.nl/allerhande/artikelen/kooktechnieken>kooktechnieken</a>?
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)3 middelgrote uien
400 g winterpeen
3 el milde olijfolie
2 el kerriepoeder
250 g verse soepballetjes
1 kg iets kruimige aardappel
50 g ongezouten roomboter
150 ml volle melk
30 g gebakken uitjes
Dit heb je nodig
bakpapier
pureestamper