bewaar
Geroosterde hutspot met kerrie en gehaktballetjes
Geroosterde hutspot met kerrie en gehaktballetjes
bewaar

Geroosterde hutspot met kerrie en gehaktballetjes

Geef je hutspot iets extra's door de winterpeen en uien in de oven te roosteren en kerrie aan de groente toe te voegen. Hallo stamppotupgrade!

30 min. bereiden
25 min. oventijd
6waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3

middelgrote uien

400 g

winterpeen

3 el

milde olijfolie

2 el

kerriepoeder

250 g

verse soepballetjes

1 kg

iets kruimige aardappel

50 g

ongezouten roomboter

150 ml

volle melk

30 g

gebakken uitjes

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • pureestamper

Geef je hutspot iets extra's door de winterpeen en uien in de oven te roosteren en kerrie aan de groente toe te voegen. Hallo stamppotupgrade!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snipper de uien. Schil de winterpeen en snijd in blokjes van 1 cm. Meng de ui en peen met de olie, kerriepoeder, peper en eventueel zout en verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Verdeel de soepballetjes ernaast en bak ca. 25 min. in de oven.

2

Schil ondertussen de aardappelen, snijd in gelijke stukken en kook ze in 20 min. gaar. Giet af en doe terug in de pan. Voeg de boter en de melk toe en stamp met een pureestamper tot puree. Meng de ui en peen erdoor en breng op smaak met peper en eventueel zout.

3

Verdeel de hutspot en soepballetjes over de borden en bestrooi met de gebakken uitjes. 

algemeenMeer weten over kooktechnieken?

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Heb jij dit recept klaargemaakt?

We zijn benieuwd wat je er van vindt!

Geroosterde hutspot met kerrie en gehaktballetjes

Geef je hutspot iets extra's door de winterpeen en uien in de oven te roosteren en kerrie aan de groente toe te voegen. Hallo stamppotupgrade!

Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande

Dit heb je nodig