bewaar
Hutspot met kerriedrumsticks
Hutspot met kerriedrumsticks
bewaar

Hutspot met kerriedrumsticks

Biologisch koken? Dat kan met deze hutspot nieuwe stijl met prei, kip en rozijnen.

35 min. bereiden
45 min. oventijd
11waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

kipdrumsticks

2 el

zonnebloemolie

2 el

kerriepoeder

1 kg

iets kruimige aardappelen

300 g

winterpeen

2

preien

50 g

ongezouten roomboter

3 el

rozijnen

200 ml

volle melk

Dit heb je nodig

  • bakpapier

Biologisch koken? Dat kan met deze hutspot nieuwe stijl met prei, kip en rozijnen.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 ºC. Leg de drumsticks op een met bakpapier beklede bakplaat en schep om met de olie en kerriepoeder. Breng op smaak met peper en eventueel zout en bak in ca. 45 min. in het midden van de oven goudbruin en gaar. Keer regelmatig.

2

Schil ondertussen de aardappelen, snijd ze in gelijke stukken en kook ze in water met zout in 20 min. gaar. Schrap ondertussen de winterpeen en snijd in schuine stukken van 2 cm. Was de prei en snijd in ringen.

3

Smelt de helft van de boter in een koekenpan en bak de winterpeen 6 min. op middelhoog vuur. Voeg de prei en rozijnen toe en bak nog 4 min. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

4

Verwarm de melk in een steelpan. Giet de aardappelen af. Stamp de aardappelen met de melk en de rest van de boter tot puree. Roer de winterpeen, prei en rozijnen erdoor. Serveer de hutspot met de drumsticks.

tip

algemeenDit hele gerecht kun je maken met producten van AH Biologisch.

Prei wassen

Instructievideo - 00:29 min.