bewaar
Romige andijviestamppot met worstjes
Romige andijviestamppot met worstjes
bewaar

Romige andijviestamppot met worstjes

Andijviestamppot nieuwe stijl, met paprika, mosterd en bosui.

20 min. bereiden
265waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 kg

iets kruimige aardappelen

300 g

runderchipolata

2 el

traditionele olijfolie

2 tl

Franse mosterd

125 ml

crème fraîche

400 g

gesneden andijvie

1

bosui

1

oranje paprika

Dit heb je nodig

  • pureestamper

Andijviestamppot nieuwe stijl, met paprika, mosterd en bosui.

Aan de slag

1

Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Kook de aardappelblokjes in water met zout in 10 min. gaar. Verhit in een koekenpan de olie. Bak de chipolataworstjes in 5 min. bruin en gaar.

2

Giet de aardappelblokjes af. Vang een kop kookvocht op. Stamp de aardappel met voldoende kookvocht tot een smeuïge puree. Meng er de crème fraîche met de mosterd door. Schep de andijvie in porties erdoor en laat steeds een beetje slinken.

3

Snijd de paprika in blokjes en de bosui in ringetjes en voeg toe aan de andijviestamppot. Breng op smaak met peper. Schep de stamppot op de borden en leg er de worstjes bij.

tip

variatietipVoeg voor een mediterraan tintje 50 g grofgesneden zwarte olijven zonder pit toe (recept voor 4 personen).