Romige andijviestamppot met worstjes
Andijviestamppot nieuwe stijl, met paprika, mosterd en bosui.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 1 kg iets kruimige aardappelen
- 300 g runderchipolata
- 2 el traditionele olijfolie
- 2 tl Franse mosterd
- 125 ml crème fraîche
- 400 g gesneden andijvie
- 1 bosui
- 1 oranje paprika
Keukenspullen
- pureestamper
Advertentie
Bereiden
- Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Kook de aardappelblokjes in water met zout in 10 min. gaar. Verhit in een koekenpan de olie. Bak de chipolataworstjes in 5 min. bruin en gaar.
- Giet de aardappelblokjes af. Vang een kop kookvocht op. Stamp de aardappel met voldoende kookvocht tot een smeuïge puree. Meng er de crème fraîche met de mosterd door. Schep de andijvie in porties erdoor en laat steeds een beetje slinken.
- Snijd de paprika in blokjes en de bosui in ringetjes en voeg toe aan de andijviestamppot. Breng op smaak met peper. Schep de stamppot op de borden en leg er de worstjes bij.
variatietip:
Voeg voor een mediterraan tintje 50 g grofgesneden zwarte olijven zonder pit toe (recept voor 4 personen).
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 515 kcal
- eiwit 19 g
- koolhydraten 44 g
-
vet 28 g
waarvan verzadigd 13 g - natrium 390 mg
- vezels 6 g
Ook te zien in
Romige andijviestamppot met worstjes
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Romige andijviestamppot met worstjes
- 1 kg iets kruimige aardappelen
Schil de aardappelen en snijd in blokjes. Kook de aardappelblokjes in water met zout in 10 min. gaar.
- 300 g runderchipolata
- 2 el traditionele olijfolie
Verhit in een koekenpan de olie. Bak de chipolataworstjes in 5 min. bruin en gaar.
Giet de aardappelblokjes af. Vang een kop kookvocht op.
- 2 tl Franse mosterd
- 125 ml crème fraîche
Stamp de aardappel met voldoende kookvocht tot een smeuïge puree. Meng er de crème fraîche met de mosterd door.
- 400 g gesneden andijvie
Schep de andijvie in porties erdoor en laat steeds een beetje slinken.
- 1 bosui
- 1 oranje paprika
Snijd de paprika in blokjes en de bosui in ringetjes en voeg toe aan de andijviestamppot. Breng op smaak met peper.
Schep de stamppot op de borden en leg er de worstjes bij.
variatietip:
Voeg voor een mediterraan tintje 50 g grofgesneden zwarte olijven zonder pit toe (recept voor 4 personen).