bewaar
Hutspot uit de oven met gekruide hazelnoten
Hutspot uit de oven met gekruide hazelnoten
bewaar

Hutspot uit de oven met gekruide hazelnoten

Hollandse hutspot nieuwe stijl, met venkelolie en knoflook, en hazelnoten met kruidige kerrie en kaneel.

25 min. bereiden
40 min. oventijd
67waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 el

venkelzaad

6 el

koolzaadolie

1 tl

zeezout

400 g

winterpeen

4

uien

1 kg

iets kruimige aardappelen

2 tenen

knoflook

95 g

ongebrande hazelnoten

2 tl

kaneel

1 tl

kerriepoeder

200 ml

halfvolle melk

Dit heb je nodig

  • vijzel

  • bakpapier

  • ovenschaal (10 x 15 cm)

  • pureestamper

Hollandse hutspot nieuwe stijl, met venkelolie en knoflook, en hazelnoten met kruidige kerrie en kaneel.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kneus het venkelzaad in de vijzel en schep om met de helft van de koolzaadolie en het zeezout. Breng de venkelolie op smaak met peper. Schil de winterpeen en snijd in de lengte in kwarten. Snijd de kwarten in stukken van 3 cm. Pel de uien en snijd in 8 parten. Schil de aardappelen en snijd ze in stukken van 3 cm. Kneus de ongepelde tenen knoflook in de vijzel. Doe de aardappelen, groenten en knoflook in een schaal en schep om met de venkelolie. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak ca. 40 min. onder in de oven. Schep elke 10 min. om. Bak ca. 40 min. onder in de oven. Schep elke 10 min. om.

2

Meng ondertussen de hazelnoten met 1/3 van de rest van de olie, kaneel en kerrie in de ovenschaal. Rooster ca. 10 min. boven het midden van de oven. Schep halverwege om. Neem uit de oven en laat afkoelen. Neem de groenten uit de oven en pel de knoflook. Doe het groentemengsel in een grote schaal en stamp grof. Meng de melk en de rest van de (koolzaad)olie erdoor en breng op smaak met peper. Bestrooi met de geroosterde hazelnoten.

Vijzelen

Instructievideo - 01:06 min.