bewaar
Rucola-tuinboonstamppot met runderchipolata
Rucola-tuinboonstamppot met runderchipolata
bewaar

Rucola-tuinboonstamppot met runderchipolata

Hutspot krijgt er concurrentie bij van rucola, tuinbonen en verse tijm. Lekker!

20 min. bereiden
54waarderingen

Ingrediënten

4 personen

225 g

runderchipolata

1

ui

1¼ kg

stamppotaardappelen

450 g

diepvries tuinbonen

8

zongedroogde tomaten in olie

15 g

verse tijm

175 ml

magere melk

25 g

ongezouten roomboter

125 g

rucola

Dit heb je nodig

  • grillpan

  • pureestamper

Hutspot krijgt er concurrentie bij van rucola, tuinbonen en verse tijm. Lekker!

Aan de slag

1

Laat de chipolataworstjes op kamertemperatuur komen. Snijd de ui in grove stukken. Kook ze samen met de aardappelen in ruim water in 15 min. gaar. Voeg de laatste 5 min. de tuinbonen toe.

2

Snijd ondertussen de gedroogde tomaten in kleine stukjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de grillpan en gril de chipolataworstjes in 8 min. gaar. Keer regelmatig. Verwarm de melk in een steelpan op laag vuur. Giet de aardappelen en tuinbonen af. Voeg de warme melk en boter toe en stamp fijn met de pureestamper. Schep de rucola, tijm en zongedroogde tomaatjes erdoorheen. Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de chipolataworstjes.