Ru­co­la-tuin­boon­stamp­pot met run­der­chi­po­la­ta

Hutspot krijgt er concurrentie bij van rucola, tuinbonen en verse tijm. Lekker!

(47)waardeer
Hoe lekker vind jij dit recept?
hoofdgerecht Hutspot krijgt er concurrentie bij van rucola, tuinbonen en verse tijm. Lekker! 4 personen
2 47

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • grillpan
  • pureestamper

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Laat de chipolataworstjes op kamertemperatuur komen. Snijd de ui in grove stukken. Kook ze samen met de aardappelen in ruim water in 15 min. gaar. Voeg de laatste 5 min. de tuinbonen toe.
  2. Snijd ondertussen de gedroogde tomaten in kleine stukjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de grillpan en gril de chipolataworstjes in 8 min. gaar. Keer regelmatig. Verwarm de melk in een steelpan op laag vuur. Giet de aardappelen en tuinbonen af. Voeg de warme melk en boter toe en stamp fijn met de pureestamper. Schep de rucola, tijm en zongedroogde tomaatjes erdoorheen. Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de chipolataworstjes.
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 550 kcal
  • eiwit 25 g
  • koolhydraten 68 g
  • vet 17 g
    waarvan verzadigd 8 g
  • natrium 320 mg
  • vezels 13 g
Tags
Ook te zien in

Rucola-tuinboonstamppot met runderchipolata

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ru­co­la-tuin­boon­stamp­pot met run­der­chi­po­la­ta

1
1
  • 225 g runderchipolata

Laat de chipolataworstjes op kamertemperatuur komen.

2
2
  • 1 ui
  • 1.2 kg stamppotaardappelen
  • 450 g tuinbonen

Snijd de ui in grove stukken. Kook ze samen met de aardappelen in ruim water in 15 min. gaar. Voeg de laatste 5 min. de tuinbonen toe.

3
3
  • 8 zongedroogde tomaten olie
  • 15 g tijm

Snijd ondertussen de gedroogde tomaten in kleine stukjes. Ris de blaadjes van de takjes tijm.

4
4

Verhit de grillpan en gril de chipolataworstjes in 8 min. gaar. Keer regelmatig.

5
5
  • 175 ml magere melk

Verwarm de melk in een steelpan op laag vuur. Giet de aardappelen en tuinbonen af.

6
6
  • 25 g boter

Voeg de warme melk en boter toe en stamp fijn met de pureestamper.

7
7
  • 125 g rucola

Schep de rucola, tijm en zongedroogde tomaatjes erdoorheen. Verdeel de stamppot over de borden en serveer met de chipolataworstjes.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.