Tuinbonen met spekjes en tijm

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 450 g diepvries tuinbonen
- 2 takjes verse tijm
- 2 sjalotten
- 125 g magere spekreepjes
- 1 el ongezouten roomboter
Advertentie
Bereiden
- Kook de tuinbonen en de takjes tijm in een laagje kokend water met zout in 5 min. bijna gaar. Snipper de sjalot zeer fijn. Bak in een droge koekenpan de spekreepjes in 2 min. bruin. Voeg de boter en sjalot toe en bak nog 3 min. zachtjes tot de sjalot glazig is.
- Giet de tuinbonen af; vang een deel van het kookvocht op. Schep de tuinbonen door het spek-sjalotmengsel en voeg een scheut kookvocht toe. Smoor de tuinbonen in nog 2-3 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout.
bereidingstip:
Deze tuinbonen kunnen ook worden ontdaan van hun stugge grijze velletje, zodat het malse felgroene binnenste boontje tevoorschijn komt. Dit heet dubbeldoppen. Kook de diepvries tuinbonen dan maar 2 min. en neem een dubbele hoeveelheid.
combinatietip:
Lekker bij gebraden kip of gegrild lamsvlees.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 185 kcal
- eiwit 12 g
- koolhydraten 8 g
-
vet 12 g
waarvan verzadigd 0 g
Ook te zien in
Tuinbonen met spekjes en tijm
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Tuinbonen met spekjes en tijm
- 450 g diepvries tuinbonen
- 2 takjes verse tijm
- 2 sjalotten
Kook de tuinbonen en de takjes tijm in een laagje kokend water met zout in 5 min. bijna gaar. Snipper de sjalot zeer fijn.
- 125 g magere spekreepjes
- 1 el ongezouten roomboter
Bak in een droge koekenpan de spekreepjes in 2 min. bruin. Voeg de boter en sjalot toe en bak nog 3 min. zachtjes tot de sjalot glazig is.
Giet de tuinbonen af; vang een deel van het kookvocht op. Schep de tuinbonen door het spek-sjalotmengsel en voeg een scheut kookvocht toe.
Smoor de tuinbonen in nog 2-3 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout.
bereidingstip:
Deze tuinbonen kunnen ook worden ontdaan van hun stugge grijze velletje, zodat het malse felgroene binnenste boontje tevoorschijn komt. Dit heet dubbeldoppen. Kook de diepvries tuinbonen dan maar 2 min. en neem een dubbele hoeveelheid.
combinatietip:
Lekker bij gebraden kip of gegrild lamsvlees.