bewaar
Tuinbonen met spekjes en tijm
Tuinbonen met spekjes en tijm
bewaar

Tuinbonen met spekjes en tijm

15 min. bereiden
98waarderingen

Ingrediënten

4 personen

450 g

diepvries tuinbonen

2 takjes

verse tijm

2

sjalotten

125 g

magere spekreepjes

1 el

ongezouten roomboter

Aan de slag

1

Kook de tuinbonen en de takjes tijm in een laagje kokend water met zout in 5 min. bijna gaar. Snipper de sjalot zeer fijn. Bak in een droge koekenpan de spekreepjes in 2 min. bruin. Voeg de boter en sjalot toe en bak nog 3 min. zachtjes tot de sjalot glazig is.

2

Giet de tuinbonen af; vang een deel van het kookvocht op. Schep de tuinbonen door het spek-sjalotmengsel en voeg een scheut kookvocht toe. Smoor de tuinbonen in nog 2-3 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout.

tip

combinatietipLekker bij gebraden kip of gegrild lamsvlees.

bereidingstipDeze tuinbonen kunnen ook worden ontdaan van hun stugge grijze velletje, zodat het malse felgroene binnenste boontje tevoorschijn komt. Dit heet dubbeldoppen. Kook de diepvries tuinbonen dan maar 2 min. en neem een dubbele hoeveelheid.