
Ingrediënten
4 personen
450 g
diepvries tuinbonen
2 takjes
verse tijm
2
sjalotten
125 g
magere spekreepjes
1 el
ongezouten roomboter
Aan de slag
Kook de tuinbonen en de takjes tijm in een laagje kokend water met zout in 5 min. bijna gaar. Snipper de sjalot zeer fijn. Bak in een droge koekenpan de spekreepjes in 2 min. bruin. Voeg de boter en sjalot toe en bak nog 3 min. zachtjes tot de sjalot glazig is.
Giet de tuinbonen af; vang een deel van het kookvocht op. Schep de tuinbonen door het spek-sjalotmengsel en voeg een scheut kookvocht toe. Smoor de tuinbonen in nog 2-3 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout.
Tuinbonen met spekjes en tijm

bijgerecht
4 personen
185 kcal
15 min. bereiden
Aan de slag
Kook de tuinbonen en de takjes tijm in een laagje kokend water met zout in 5 min. bijna gaar. Snipper de sjalot zeer fijn. Bak in een droge koekenpan de spekreepjes in 2 min. bruin. Voeg de boter en sjalot toe en bak nog 3 min. zachtjes tot de sjalot glazig is.
Giet de tuinbonen af; vang een deel van het kookvocht op. Schep de tuinbonen door het spek-sjalotmengsel en voeg een scheut kookvocht toe. Smoor de tuinbonen in nog 2-3 min. gaar. Breng op smaak met peper en zout.
combinatietip:Lekker bij gebraden kip of gegrild lamsvlees.
bereidingstip:Deze tuinbonen kunnen ook worden ontdaan van hun stugge grijze velletje, zodat het malse felgroene binnenste boontje tevoorschijn komt. Dit heet dubbeldoppen. Kook de diepvries tuinbonen dan maar 2 min. en neem een dubbele hoeveelheid.
Lekker van Albert Heijn: https://www.ah.nl/allerhande
Ingrediënten
(Op basis van 4 personen)450 g diepvries tuinbonen
2 takjes verse tijm
2 sjalotten
125 g magere spekreepjes
1 el ongezouten roomboter