bewaar
Pompoencurry met naanbrood
Pompoencurry met naanbrood
bewaar

Pompoencurry met naanbrood

Romig en zoet met tuinerwten en Griekse yoghurt.

30 min. bereiden
463waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

verse pompoen

1

ui

30 g

ongezouten roomboter

2 el

kerriepoeder

15 g

verse koriander

200 ml

kraanwater

450 g

fijne diepvries tuinerwten

300 g

Griekse yoghurt

2

naanbroden knoflook & koriander

Romig en zoet met tuinerwten en Griekse yoghurt.

Aan de slag

1

Snijd de pompoen in grove stukken, verwijder het zaad en de draden en snijd het vruchtvlees in blokjes. Snijd de ui in partjes. Smelt in een braadpan de boter en fruit hierin de ui 3 min. Voeg het kerriepoeder en de pompoen toe en roerbak 5 min. Pluk ondertussen het blad van de koriander en snijd de korianderblaadjes fijn. Schenk er water bij, voeg de korianderstelen toe en stoof de pompoen afgedekt 10 min.

2

Voeg dan de tuinerwten en de yoghurt toe en breng het gerecht al omscheppend aan de kook. Verwarm de naanbroden volgens de aanwijzingen op de verpakking en snijd ze in lange repen. Serveer de pompoencurry met het brood. Strooi er fijngesneden koriander over.

tip

bereidingstipDe schil van de oranje pompoen is zo dun, dat deze door het stoven zacht wordt. Je hoeft de pompoen dus niet te schillen.

Pompoen schillen en snijden

Instructievideo - 01:05 min.