Pom­poen­soep met bloem­kool & naan­brood

Een volledige maaltijd door de bloemkool en het naanbrood.

(3) waardeer
hoofdgerecht Een volledige maaltijd door de bloemkool en het naanbrood. 2 personen
3 3

Advertentie

Ingrediënten

2 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uien in vieren, snijd de knoflook fijn. Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten. Doe de uien, knoflook, pompoenblokjes, komijn, de bouillon en het water in een (soep)pan en breng aan de kook. Laat 6 min. op laag vuur koken met de deksel op de pan, tot de pompoen gaar is.
  2. Pureer de soep en voeg de bloemkoolroosjes toe. Laat de soep nog 10 min. koken tot de bloemkool gaar is. Snijd ondertussen de koriander fijn. Verwarm de naan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de soep over kommen, bestrooi met de koriander en serveer met de naan.

combinatietip:

Lekker met Hollandse garnalen.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 310 kcal
  • eiwit 12 g
  • koolhydraten 47 g
    waarvan suikers 16 g
  • vet 6 g
    waarvan verzadigd 1 g
  • natrium 1.280 mg
  • vezels 11 g
Tags
Ook te zien in
Augustus 2017

Pompoensoep met bloemkool & naanbrood

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Pom­poen­soep met bloem­kool & naan­brood

1
1
  • 2 uien
  • 1 teen knoflook
  • 400 g bloemkoolroosjes

Snijd de uien in vieren, snijd de knoflook fijn. Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten.

2
2
  • 400 g koelverse pompoenblokjes
  • 1 tl gemalen komijn
  • 1 tablet kippenbouillontablet
  • 250 ml water

Doe de uien, knoflook, pompoenblokjes, komijn, de bouillon en het water in een (soep)pan en breng aan de kook.

3
3

Laat 6 min. op laag vuur koken met de deksel op de pan, tot de pompoen gaar is.

4
4

Pureer de soep en voeg de bloemkoolroosjes toe. Laat de soep nog 10 min. koken tot de bloemkool gaar is.

5
5
  • 15 g verse koriander
  • 1 naanbrood

Snijd ondertussen de koriander fijn. Verwarm de naan volgens de aanwijzingen op de verpakking.

6
6

Verdeel de soep over kommen, bestrooi met de koriander en serveer met de naan.

combinatietip:

Lekker met Hollandse garnalen.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.