bewaar
Pompoensoep met bloemkool & naanbrood
Pompoensoep met bloemkool & naanbrood
bewaar

Pompoensoep met bloemkool & naanbrood

Een volledige maaltijd door de bloemkool en het naanbrood.

15 min. bereiden
4waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2

uien

1 teen

knoflook

400 g

bloemkoolroosjes

400 g

koelverse pompoenblokjes

1 tl

gemalen komijn

1 tablet

kippenbouillontablet

250 ml

water

15 g

verse koriander

1

naanbrood

Een volledige maaltijd door de bloemkool en het naanbrood.

Aan de slag

1

Snijd de uien in vieren, snijd de knoflook fijn. Snijd de bloemkoolroosjes in kwarten. Doe de uien, knoflook, pompoenblokjes, komijn, de bouillon en het water in een (soep)pan en breng aan de kook. Laat 6 min. op laag vuur koken met de deksel op de pan, tot de pompoen gaar is.

2

Pureer de soep en voeg de bloemkoolroosjes toe. Laat de soep nog 10 min. koken tot de bloemkool gaar is. Snijd ondertussen de koriander fijn. Verwarm de naan volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verdeel de soep over kommen, bestrooi met de koriander en serveer met de naan.

tip

combinatietipLekker met Hollandse garnalen.