bewaar
Tonijnrisotto met paprika
Tonijnrisotto met paprika
bewaar

Tonijnrisotto met paprika

30 min. bereiden
275waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 eetlepels

olijfolie

1

ui

300 g

risottorijst

2 theelepels

Italiaanse

1 blikje

tomatenpuree

540 ml

groentebouillon

1 zak

paprikamix

2 blikjes

tonijn

Aan de slag

Verhit 3 eetlepels olie in een braadpan en fruit hierin de ui 2 minuten. Voeg de rijst, de kruiden en de tomatenpuree toe en roer goed. Schenk er telkens wat hete groentebouillon bij, wacht tot de bouillon helemaal door de rijst is opgenomen en voeg dan de volgende scheut bouillon toe. Na 15-20 minuten is de rijst gaar en bijna alle bouillon op. Bak ondertussen de paprika's in een koekenpan in de rest van de olie in 3 minuten gaar. Voeg de tonijn toe en warm het geheel 1 minuut door. Voeg dit mengsel toe aan de rijst en meng goed. Breng op smaak met peper en zout.