bewaar
Groenterisotto met brie en basilicumolie
Groenterisotto met brie en basilicumolie
bewaar

Groenterisotto met brie en basilicumolie

20 min. bereiden
85waarderingen

Ingrediënten

4 personen

9 eetlepels

olijfolie

1 zak

Italiaanse

350 g

risottorijst

¾ l

groentebouillon

1 eetlepel

balsamicoazijn

200 g

roombrie

1 zak

slamelange

1 bakje

pijnboompitten

Aan de slag

2 el olie in diepe pan verwarmen en hierin groenten 3 min. zachtjes bakken. Vuur hoog zetten, rijst toevoegen en 1 min. al roerend meebakken. 1/2 l bouillon toevoegen, aan de kook brengen en onder geregeld roeren in ca. 15 min. gaarkoken. Als vocht bijna is opgenomen door rijst, rest van (hete) bouillon toevoegen. Balsamicoazijn in slaschaal met 4 el basilicumolie mengen. Zout en peper naar smaak toevoegen. Ondertussen roombrie in kleine stukjes snijden en door risotto roeren. Sla door dressing mengen en helft pijnboompitten erover strooien. Risotto over 4 diepe borden verdelen. Rest pijnboompitten erover strooien en rest olie erover druppelen. Salade erbij geven.