bewaar
Olijvenrisotto
Olijvenrisotto
bewaar

Olijvenrisotto

25 min. bereiden
278waarderingen

Ingrediënten

4 personen

4 el

olijfolie

2

uien

1 teen

knoflook

300 g

risottorijst

75 g

zwarte olijven

100 ml

slagroom

150 ml

droge witte wijn

500 ml

groentebouillon

50 g

pijnboompitten

300 g

spinazie

Aan de slag

Verhit in een grote pan met dikke bodem de olie en fruit hierin de ui en de knoflook goudbruin. Roer de risottorijst erdoor en zorg dat alle rijstkorrels met een dun laagje olie bedekt zijn. Voeg de olijven toe. Schenk achtereenvolgens de slagroom en de wijn erbij en laat het geheel al roerend sudderen tot het vocht is opgenomen. Voeg een flinke scheut bouillon erbij en blijf roeren. Schenk de volgende scheut er pas bij als de vorige geheel is opgenomen. Na circa 20 minuten is de rijst gaar. Rooster intussen de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin en laat ze op een bordje afkoelen. Schep twee derde van de spinazie in gedeelten door de risotto. Verdeel de rest van de spinazie over 4 borden en schep de risotto erop. Bestrooi met (versgemalen) peper en pijnboompitten.