bewaar
Risotto met spruitjes
Risotto met spruitjes
bewaar

Risotto met spruitjes

25 min. bereiden
93waarderingen

Ingrediënten

1

uien

1 teen

knoflook

2 el

olijfolie

125 g

champignons

75 g

risottorijst

50 ml

droge vermout

250 ml

groentebouillon

75 g

spruitjes

1

zongedroogde tomaat

15 g

zwarte olijven

Aan de slag

1

Fruit de helft van de ui en 1/2 teen knoflook in een pan met dikke bodem in 1 el olie. Roer de champignons erdoor en daarna de risottorijst. Schenk de vermouth erbij en vervolgens scheut voor scheut de bouillon. Voeg de volgende scheut pas toe als de vorige is opgenomen.

2

Kook ondertussen de spruitjes in 3 min. beetgaar en giet ze af. Verhit 1 el olie in een wok en roerbak de spruitjes met de rest van de ui en de knoflook, de gedroogde tomaat en de olijven. Serveer de spruitjes met de risotto. Lekker met geraspte parmezaanse kaas.