bewaar
Tomatenrisotto uit de oven
Tomatenrisotto uit de oven
bewaar

Tomatenrisotto uit de oven

30 min. bereiden
34waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

4 eetlepels

olijfolie

400 g

risottorijst

200 ml

droge witte wijn

1 liter

groentebouillon

8

tomaten

75 g

geraspte belegen kaas

450 g

tuinerwten

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 175 °C. In hapjespan ui in 2 el olie fruiten. Rijst toevoegen en meebakken tot alle korrels glazig zijn. Wijn erbij schenken en door rijst laten opnemen. Groentebouillon in gedeelten erbij schenken en risotto in ca. 20 min. zachtjes gaarkoken, zonder deksel op pan. Intussen tomaten in parten snijden en op ingevette bakplaat leggen. Olie erover sprenkelen en bestrooien met zout en peper. Kaas over tomaten verdelen en tomaten ca. 15-20 min. in oven roosteren, tot kaas goudbruin is. Laatste 5 min. bevroren erwten door risotto roeren. Risotto met geroosterde tomaten serveren.

tip

algemeenPrijs per persoon 1.60 (in maart 2004)