bewaar
Zalmrisotto met bleekselderij
Zalmrisotto met bleekselderij
bewaar

Zalmrisotto met bleekselderij

Risotto kun je met 1001 dingen maken. Maar deze met vis komt hoog op ’t favorietenlijstje.

25 min. bereiden
240waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 struik

bleekselderij

300 g

diepvries wilde zalm

750 g

groentebouillon van tablet

1

ui

2 el

traditionele olijfolie

300 g

risottorijst

125 ml

verse slagroom

100 g

Parmigiano Reggiano-flakes

Risotto kun je met 1001 dingen maken. Maar deze met vis komt hoog op ’t favorietenlijstje.

Aan de slag

1

Houd het blad van de bleekselderij apart, snijd de stengels in boogjes. Snijd de zalmfilet in blokjes. Breng de bouillon aan de kook. Verhit ondertussen de olie in een hapjespan en fruit de ui 1 min. Voeg de bleekselderijboogjes toe en bak 2 min. mee. Voeg de risotto toe en bak 1-2 min. mee, tot de korrels glanzen en glazig zijn.

2

Voeg 250 ml bouillon toe en laat de risotto de bouillon al roerend opnemen. Voeg vervolgens al roerend steeds een flinke scheut bouillon toe tot de risotto de bouillon heeft opgenomen. Kook de risotto zo in 15-20 min. beetgaar. Voeg na 10-12 min. de zalmblokjes toe.

3

Roer de slagroom door de risotto en verwarm nog 1 min. Schep er de helft van de kaas door en breng op smaak met peper en weinig zout. Verdeel de risotto over 4 diepe borden en bestrooi met het bleekselderijblad en de rest van de kaas.

tip

algemeenVervang de zalmfilet door 1 bakje gerookte zalmsnippers (200 g).