Ri­sot­to met ka­bel­jauw en ba­si­li­cumolie

De Italianen weten wel wat lekker is.

(18) waardeer
italiaans hoofdgerecht De Italianen weten wel wat lekker is. 4 personen
3 18

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Keukenspullen
  • staafmixer

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de ui in halve ringen en rasp de kaas. Verhit 30 g boter op laag vuur, voeg de ui toe en fruit deze 3 min. totdat hij glazig is. Voeg de risottorijst toe en bak 3 min. tot de korrels glazig zijn.
  2. Voeg een scheut van de hete visbouillon toe en roer net zo lang tot deze is opgenomen. Herhaal dit totdat de rijst beetgaar is. Dit duurt ongeveer 20 min. Het kan zijn dat je bouillon overhoudt. Voeg de laatste 5 min. de gegrilde groente toe aan de rijst.
  3. Snijd ondertussen de basilicumblaadjes grof, doe met de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer.
  4. Verhit 15 g boter in een koekenpan, bestrooi de kabeljauw met peper en eventueel zout en bak in 5 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege.
  5. Neem de pan met risottorijst van het vuur en voeg de kaas en de rest van de boter toe. Laat met de deksel op de pan 3 min. staan. Neem de deksel van de pan en roer de risotto door, breng op smaak met peper, eventueel zout en serveer direct. Verdeel de vis in stukken over de risotto en besprenkel met de basilicumolie.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
Tags
Ook te zien in

Risotto met kabeljauw en basilicumolie

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Ri­sot­to met ka­bel­jauw en ba­si­li­cumolie

1
1
  • 1 ui
  • 75 g Parmigiano Reggiano
  • 30 g ongezouten boter

Snijd de ui in halve ringen en rasp de kaas. Verhit de boter op laag vuur, voeg de ui toe en fruit deze 3 min. totdat hij glazig is.

2
2
  • 300 g risottorijst

Voeg de risottorijst toe en bak 3 min. tot de korrels glazig zijn.

3
3
  • 1.2 liter visbouillon van tablet

Voeg een scheut van de hete visbouillon toe en roer net zo lang tot deze is opgenomen.

4
4

Herhaal dit totdat de rijst beetgaar is. Dit duurt ongeveer 20 min. Het kan zijn dat je bouillon overhoudt.

5
5
  • 450 g gegrilde groenten

Voeg de laatste 5 min. de gegrilde groente toe aan de rijst.

6
6
  • 6 el traditionele olijfolie
  • 15 g verse basilicum

Snijd ondertussen de basilicumblaadjes grof, doe met de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

7
7
  • 15 g ongezouten boter
  • 250 g verse kabeljauwfilets

Verhit de boter in een koekenpan, bestrooi de kabeljauw met peper en eventueel zout en bak in 5 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege.

8
8
  • 30 g ongezouten boter

Neem de pan met risottorijst van het vuur en voeg de kaas en de boter toe. Laat met de deksel op de pan 3 min. staan.

9
9

Neem de deksel van de pan en roer de risotto door, breng op smaak met peper, eventueel zout en serveer direct.

10
10

Verdeel de vis in stukken over de risotto en besprenkel met de basilicumolie.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.