bewaar
Risotto met kabeljauw en basilicumolie
Risotto met kabeljauw en basilicumolie
bewaar

Risotto met kabeljauw en basilicumolie

De Italianen weten wel wat lekker is.

30 min. bereiden
32waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

75 g

Parmigiano Reggiano

75 g

ongezouten roomboter

300 g

risottorijst

1¼ liter

visbouillon van tablet

450 g

gegrilde groenten

6 el

traditionele olijfolie

15 g

verse basilicum

250 g

verse kabeljauwfilet

Dit heb je nodig

  • staafmixer

De Italianen weten wel wat lekker is.

Aan de slag

1

Snijd de ui in halve ringen en rasp de kaas. Verhit 30 g boter op laag vuur, voeg de ui toe en fruit deze 3 min. totdat hij glazig is. Voeg de risottorijst toe en bak 3 min. tot de korrels glazig zijn.

2

Voeg een scheut van de hete visbouillon toe en roer net zo lang tot deze is opgenomen. Herhaal dit totdat de rijst beetgaar is. Dit duurt ongeveer 20 min. Het kan zijn dat je bouillon overhoudt. Voeg de laatste 5 min. de gegrilde groente toe aan de rijst.

3

Snijd ondertussen de basilicumblaadjes grof, doe met de olie in een hoge beker en pureer met de staafmixer.

4

Verhit 15 g boter in een koekenpan, bestrooi de kabeljauw met peper en eventueel zout en bak in 5 min. op middelhoog vuur gaar. Keer halverwege.

5

Neem de pan met risottorijst van het vuur en voeg de kaas en de rest van de boter toe. Laat met de deksel op de pan 3 min. staan. Neem de deksel van de pan en roer de risotto door, breng op smaak met peper, eventueel zout en serveer direct. Verdeel de vis in stukken over de risotto en besprenkel met de basilicumolie.