bewaar
Pecannotentaart
Pecannotentaart
bewaar

Pecannotentaart

25 min. bereiden
30 min. wachten
183waarderingen

Ingrediënten

4 plakjes

bladerdeeg

2

eieren

2 eetlepels

bloem

125 g

donkerbruine basterdsuiker

2 eetlepels

kaneelpoeder

½ eetlepel

kruidnagelpoeder

2 zakjes

vanillesuiker

125 ml

crème fraîche

80 g

pecannoten

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • steunvulling (bijv. gedroogde peulvruchten)

  • lage taartvorm (doorsnede 22 cm), ingevet

Aan de slag

Oven voorverwarmen op 225 °C. Op met bloem bestoven aanrecht plakjes bladerdeeg op elkaar leggen en uitrollen tot ronde lap van ca. 25 cm doorsnede. Vorm bekleden met deeg. Overtollig deeg langs bovenrand wegsnijden. Bodem bedekken met cirkel van bakpapier. Steunvulling erin strooien. Taartbodem in midden van oven in ca. 15 min. lichtbruin bakken. Intussen in kom eieren loskloppen met bloem, basterdsuiker, kaneel, kruidnagel en vanillesuiker. Crème fraîche erdoor roeren. Taartvorm uit oven nemen en steunvulling en bakpapier verwijderen. Oventemperatuur terugschakelen op 200 °C. Pecannoten over taartbodem verdelen. Eimengsel in vorm schenken. In midden van oven taart in ca. 30 min. goudbruin en gaarbakken. Taart uit oven nemen en laten afkoelen.

tip

Blind bakken

Instructievideo - 00:50 min.