bewaar
Gevulde paprika's met walnotensaus
Gevulde paprika's met walnotensaus
bewaar

Gevulde paprika's met walnotensaus

10 min. bereiden
20 min. wachten
152waarderingen

Ingrediënten

4 personen

50 g

walnoten

100 g

witte kaasblokjes

100 ml

gecondenseerde melk

250 g

half-om-halfgehakt

1

ui

1

tomaat

1

appel

1

banaan

2 el

rozijnen

1 zakje

blanke amandelen

4

zoete rode puntpaprika's

1

granaatappel

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

Aan de slag

In keukenmachine walnoten met kaas en melk tot dikke saus pureren. Eventueel verdunnen met extra melk. In braadpan gehakt rul bakken. Ui 3 min. zachtjes meebakken. Tomaat, fruit, rozijnen en amandelen door gehakt scheppen en 3 min. meebakken. Gehakt bestrooien met zout en 100 ml water toevoegen. Oven voorverwarmen op 200 °C. Paprika's wassen en halveren. Zaadjes aan binnenkant verwijderen. Paprika's vullen met gehaktmengsel en op bakplaat in midden van oven schuiven. Paprika's in ca. 20 min. gaar laten worden. Gevulde paprika's op bord leggen en walnotensaus erover scheppen. Granaatappel halveren, pitjes eruit scheppen en pitjes over borden verdelen. Lauwwarm serveren.