bewaar
Kabeljauw met aardappel en ham
Kabeljauw met aardappel en ham
bewaar

Kabeljauw met aardappel en ham

25 min. bereiden
35 min. wachten
79waarderingen

Ingrediënten

4 personen

80 g

boter

2 kleine

uien

1 teen

knoflook

1 kg

aardappels

2 takjes

tijm

1

laurierblaadje

500 ml

kippenbouillon

50 g

gruyere (kaas)

2 plakken

serranoham

600 g

kabeljauwfilet

2 eetlepels

olijfolie

1 bakje

verse bieslook

Dit heb je nodig

  • ovenschaal ca. 20 x 30 cm

Aan de slag

Smelt 50 g boter in een ruime pan en fruit de ui en de knoflook 20 minuten op laag vuur. Schil ondertussen de aardappelen, spoel ze af en snijd ze in plakjes van 1/2 centimeter. Doe de aardappelplakjes met de tijm en het laurierblaadje in de pan bij het ui-knoflookmengsel. Schep alles om en voeg zoveel bouillon toe dat de aardappelplakjes net onder staan. Kook ze, met de deksel half op de pan, op laag vuur in ca. 25 minuten gaar. Verwijder de laurier. Verwarm de oven voor op 180 graden. Doe de aardappelplakjes met het vocht uit de pan in de ovenschaal en bestrooi met de kaas en de helft van de ham. Zet 10 minuten in de oven. Bestrooi ondertussen de kabeljauw met peper en zout. Verhit de olie met de rest van de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de vis in 6 minuten net gaar. Keer halverwege. Strooi de bieslook over de aardappelschotel. Verdeel de rest van de ham over de kabeljauw en serveer met de aardappelschotel. Lekker met gestoofde spinazie.

algemeenU kunt dit gerecht deels al eerder op de dag voorbereiden. Kook de aardappelen volgens het recept, laat de aardappelen afkoelen en bewaar afgedekt in de koelkast. Omdat de aardappelen koud zijn, wordt de oventijd met 6 minuten verlengd.