bewaar
Piperade met kabeljauw
Piperade met kabeljauw
bewaar

Piperade met kabeljauw

40 min. bereiden
151waarderingen

Ingrediënten

2 personen

4 el

olijfolie

2

uien

1 teen

knoflook

1

tomaat

1

rode paprika

250 ml

kippenbouillon

½ envelopje

saffraandraadjes

125 g

risottorijst

250 g

kabeljauwfilet

2 plakken

serranoham

¼ tl

chilipoeder

Aan de slag

Verhit 2 el olie en bak driekwart van de ui met de knoflook op laag vuur goudgeel. Voeg de blokjes tomaat en de paprika toe. Smoor de groente met de deksel op de pan op laag vuur in 15 minuten gaar. Voeg peper en zout toe. Breng intussen de bouillon met de saffraan aan de kook. Verhit de rest van de olie in een braadpan en bak de rest van de ui goudgeel. Bak de rijstkorrels al roerend 2 minuten mee. Schenk de bouillon erbij en kook de rijst afgedekt op laag vuur volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Wrijf de stukken kabeljauw in met zout en peper en wikkel om elk stuk vis een plak ham. Leg de stukken vis tussen de groenten en smoor ze in 8 minuten zachtjes gaar. Breng op smaak met chilipoeder en serveer met de gele rijst.

algemeenMaak het gerecht af met fijngehakte platte peterselie