bewaar
Gefrituurde garnalenkoekjes
Gefrituurde garnalenkoekjes
bewaar

Gefrituurde garnalenkoekjes

30 min. bereiden
20 min. wachten
46waarderingen

Ingrediënten

18 porties

1 zak

tijgergarnalen

3 el

rode curry pasta

3 el

vissaus

2

eieren

4 el

maïzena

4

sperziebonen

ca. 1 liter olie om te frituren

zoete chilisaus

Dit heb je nodig

  • keukenmachine

  • frituurpan

Aan de slag

1

Doe de garnalen in een zeef en dompel ze 2 min. onder in warm water. Laat uitlekken en dep droog met keukenpapier. Meng de garnalen, de currypasta, de vissaus, de eieren en de maïzena in een keukenmachine tot een gladde massa.

2

Verwijder de steelaanzet en het puntje van de sperziebonen en snijd de bonen fijn. Meng door de garnalenpasta. Neem telkens 1 el garnalenpasta uit de mengkom en vorm met uw hand een koekje van ca. 4 cm. Ø. Leg de koekjes op een platte schaal, dek af met vershoudfolie en laat ca. 20 min. in de koelkast opstijven.

3

Verhit de olie in de frituurpan tot 180 °C. Bak de garnalenkoekjes met 6 stuks tegelijk in ca. 3 min. goudbruin en krokant. Neem met een schuimspaan uit de pan en laat uitlekken op keukenpapier. Serveer warm met de zoete chilisaus.

Garnalen pellen

Instructievideo - 00:36 min.