bewaar
Met mie omwikkelde garnalen
Met mie omwikkelde garnalen
bewaar

Met mie omwikkelde garnalen

30 min. bereiden
24waarderingen

Ingrediënten

250 g

scampi

2 eetlepels

azijn

½ eetlepel

suiker

10 cm

komkommer

1

rode peper

1 eetlepel

Thaise vissaus

50 g

eiermie

olie om te frituren

Dit heb je nodig

  • frituurpan

Aan de slag

Scampi volgens gebruiksaanwijzing op zak ontdooien. In magnetron of steelpan azijn verwarmen, suiker al roerend erin oplossen (kooklucht niet inademen, dat veroorzaakt een branderig gevoel). Komkommer en rode peper in de lengte halveren, van zaadjes ontdoen en in zeer kleine blokjes snijden. In schaaltje komkommer, peper, vissaus en gezoete azijn mengen. In schaal mie met kokend water overgieten en 2 min. laten staan tot miedraden van elkaar loskomen. Mie in zeef onder koud water afspoelen en laten uitlekken. Frituurolie verhitten. Ontdooide scampi pellen, maar staartje eraan laten. Scampi droogdeppen, bij staartje vasthouden en losjes omwikkelen met enkele miedraden. Scampi in twee porties in 2-3 min. goudbruin en gaar frituren. Op keukenpapier laten uitlekken en serveren met frisse komkommersaus.