bewaar
Kip in rode kokoscurry met gekookte en gefrituurde mie
Kip in rode kokoscurry met gekookte en gefrituurde mie
bewaar

Kip in rode kokoscurry met gekookte en gefrituurde mie

40 min. bereiden
97waarderingen

Ingrediënten

4 personen

500 g

kipfilet

2 el

olie

2 tenen

knoflook

2

sjalot

2 el

rode currypasta

1 el

kerriepoeder

3 pakjes

kokosmelk

2 el

donkerbruine basterdsuiker

4 el

vissaus

2 el

limoensap

250 g

Chinese eiermie

2

bosuitjes

olie om te frituren

Dit heb je nodig

  • frituurpan, wok met deksel

Aan de slag

Snijd het kipfilet in blokjes. Verhit de olie in een wok of braadpan. Fruit de knoflook en sjalot 1 min. Meng de currypasta, kerriepoeder en kurkuma erdoor. Voeg de kipblokjes en de kokosmelk toe en breng al roerend aan de kook. Draai het vuur laag, leg de deksel op de wok en houd het geheel ca. 10 min. tegen de kook aan. Schep af en toe om. Verhit intussen de olie in de frituurpan tot 180 °C. Breng ook een grote pan met water aan de kook. Roer de suiker, vissaus en limoensap door de kokoscurry en verwarm de saus nog 5 min. zachtjes. Kook 2/3 van de mie volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar in een grote pan. Giet de mie af met koud water en laat uitlekken. Frituur intussen in ca. 1 min. de resterende mie krokant. Schep de mie met een schuimspaan uit de frituurpan en laat uitlekken. Verdeel de gekookte mie over 4 borden. Schep de kip-kokuscurry erover, garneer met de gefrituurde mie en de bosui.

Ui fruiten

Instructievideo - 00:31 min.