bewaar
Zeevruchtensalade met sesamdressing
Zeevruchtensalade met sesamdressing
bewaar

Zeevruchtensalade met sesamdressing

30 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

150 g

mihoen

½ krop

ijsbergsla

1

rode peper

1

limoen

3 eetlepels

sesamolie

2 eetlepels

vissaus

1 eetlepel

donkerbruine basterdsuiker

1 teentje

knoflook

1 eetlepel

sesamzaadjes

2 pakjes

fruits de mer

2 takjes

munt

2 takjes

koriander

2 takjes

selderij

Aan de slag

1

In pan ruim water aan de kook brengen. Pan van vuur nemen en mihoen ca. 4 minuten in water wellen. Mihoen afgieten, met koud water afspoelen en laten uitlekken. Buitenste bladeren van sla verwijderen en krop in reepjes snijden. Peper halveren, zaadjes verwijderen en in reepjes snijden. Limoen uitpersen, sap met sesamolie, vissaus en suiker tot dressing kloppen. Knoflook boven dressing uitpersen, peperreepjes erdoor roeren. In droge koekenpan sesamzaad lichtbruin roosteren. Warm sesamzaad door dressing roeren. Fruits de mer in kom doen en dressing erover schenken. Munt, koriander en selderij fijn knippen.

2

Mihoen op platte schaal leggen, ijsbergsla en fruits de mer erover verdelen. Rest van dressing over salade scheppen. Bestrooien met fijn geknipte kruiden.