Salade met zeevruchten en kruidenolie

Advertentie
Ingrediënten
- 1 grapefruit
- 1 avocado
- 1 theelepel gemberpoeder
- 4 eetlepels kruidenolie peterselie-knoflook (flesje a 80 ml)
- 2 bakjes fruits de mer (zeevruchten, a 150 g)
- ½ zakje verse koriander (a 15 g)
Keukenspullen
- glazen coupes
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Grapefruit halveren en partjes boven kom tussen vliezen uit snijden (sap bewaren). Avocado halveren, pit verwijderen en vruchtvlees in blokjes snijden. In koekenpan 2 el olie verhitten en zeevruchten 2 min. bakken. Grapefruit met sap, avocado, gemberpoeder, gebakken zeevruchten en rest van olie door elkaar scheppen en met zout en peper op smaak brengen. Koriander fijnsnijden. Salade over vier glazen verdelen en met koriander garneren.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 220 kcal
- eiwit 12 g
- koolhydraten 6 g
- vet 16 g