bewaar
Vegetarische andijviestamp met paprika
Vegetarische andijviestamp met paprika
bewaar

Vegetarische andijviestamp met paprika

20 min. bereiden
44waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zak

kruimige kookaardappels

2

uien

3 el

olie

1 schaal

tofu roerbak fijngekruid

2

rode paprika's

1 el

mosterd

1 bekertje

zure room

1 zak

gesneden andijvie

Aan de slag

Kook de aardappelen in water met zout gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Fruit de helft van de ui in 2 eetlepels olie goudbruin. Schep het roerbakgehakt en de paprika erbij en roerbak 2 minuten. Voeg eventueel een scheutje aardappelkookwater toe als het te droog is. Breng op smaak met zout en peper. Fruit de andere helft van de ui in de rest van de olie goudbruin. Voeg de mosterd en 150 ml kookwater van de aardappelen toe en breng het aan de kook. Giet de aardappelen af en stamp ze fijn, roer de zure room erdoor. Schep de andijvie erop, schenk het uimengsel erover en schep het door elkaar. Serveer het paprikagehakt erbij.