bewaar
Stevige andijviestamppot
Stevige andijviestamppot
bewaar

Stevige andijviestamppot

30 min. bereiden
83waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1½ kilo

kruimige aardappels

1 schaaltje

varkensreepjes

4 el

zonnebloemolie

2 teentjes

knoflook

1 blikje

tomatenpuree

150 ml

melk

1 zak

gesneden andijvie

1 bekertje

zure room

Aan de slag

Aardappels schillen, in vier stukken snijden, wassen en in ca. 20 minuten gaar koken. Intussen vlees met zout en peper bestrooien. In koekenpan olie verhitten en vlees in ca. 4 minuten rondom bruin bakken. Knoflook pellen en boven vlees uitpersen. Tomatenpuree en 2 dl water toevoegen en vlees onafgedekt ca. 15 minuten stoven. Aardappels afgieten en fijnstampen met melk. Rauwe andijvie en zure room erdoor mengen. Pittig op smaak brengen met zout en peper. Stamppot serveren met varkensvlees en saus.