Italiaans getinte andijviestamppot

Advertentie
Ingrediënten
- 1 kg kruimige aardappelen
- 20 g boter
- 4 runderbraadworsten
- 1 rode paprika (in reepjes)
- 1 groene paprika (in reepjes)
- 100 ml halfvolle melk
- 3 el pesto alla genovese (potje 90 g, duoverpakking)
- 1 zak gesneden andijvie (400 g)
- 2 vleestomaten (in blokjes)
Keukenspullen
- aardappelstamper
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Schil de aardappelen en kook ze in circa 20 min. gaar. Giet ze af en bewaar het kookvocht. Verwarm ondertussen de boter in een pan en bak de runderbraadworsten in 15 min. gaar. Voeg na 5 min. de paprikareepjes toe en bak ze mee. Verwarm de melk, voeg deze samen met de pesto toe aan de aardappelen en stamp met de pureestamper tot een grove puree. Schep de andijvie en de blokjes tomaat erdoor. Voeg, als de puree te droog is, een beetje van het achtergehouden kookvocht toe. Schep de worsten en de paprikareepjes bij de stamppot en serveer direct.
Tip:
Pesto smaakt ook lekker tussen een tosti kaas-tomaat of ham-kaas, of als smaakmaker in tomatensoep.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 535 kcal
- eiwit 38 g
- koolhydraten 50 g
- vet 21 g