Hutspot met tofureepjes

hollands
hoofdgerecht
4 personen
3
47
Advertentie
Ingrediënten
- 1 zak kruimige kookaardappels (voordeelzak 800 g)
- 1 zak worteltjes (geschrapt (voordeelzak 500 g))
- 1 ui (in smalle partjes)
- 2 eetlepels olie
- 1 schaal tofu roerbak pittig gekruid (180 g)
- 1 zak broccoliroosjes (300 g)
- 100 ml kookroom (light (flesje 250 ml))
- tomatenketchup
Advertentie
Bereiden
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- Kook de aardappelen samen met de worteltjes gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking van de aardappelen.
- Fruit ondertussen de partjes ui in de olie, schep de tofureepjes erbij en bak ze volgens de aanwijzingen op de verpakking.
- Kook de broccoliroosjes 5 minuten. Giet de aardappelen en de wortels af, schenk de kookroom erbij en breng aan de kook. Stamp de aardappelen en de wortels grof, schep de broccoliroosjes erdoor en breng op smaak met zout en peper.
- Schep de hutspot op 4 borden, verdeel de roerbakreepjes erover en serveer de tomatenketchup erbij.
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 400 kcal
- eiwit 15 g
- koolhydraten 49 g
- vet 16 g
Ook te zien in
Receptkaart 2009 week 38-39