bewaar
Kiprollade met groentemacaroni
Kiprollade met groentemacaroni
bewaar

Kiprollade met groentemacaroni

1 uur 5 min. bereiden
66waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 el

traditionele olijfolie

1

kiprollade

2

uien

1 teen

knoflook

375 g

tomaat

1

bloemkool

300

macaroni

½ bakje

verse basilicum

Dit heb je nodig

  • ovenvaste braadpan

Aan de slag

Verhit de olie in een ovenvaste braadpan of braadslee en braad hierin de kiprollade rondom bruin. Schep de uien en de knoflook erbij, schenk er 150 ml water bij en strooi er zout en flink wat zwarte peper over. Braad de rollade in de oven verder gaar volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste 12 minuten de tomaten en bloemkoolroosjes toe en schep ze in het stoofvocht even om. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking. Stapel de basilicumblaadjes op elkaar en snijd ze in reepjes, laat kleine blaadjes heel. Neem de rollade uit de braadpan of braadslee. Giet de macaroni af en schep deze met het basilicum bij de groente met stoofvocht. Snijd de kiprollade in plakken en serveer de macaroni met groente erbij.

tip

algemeenBasilicum is ook heerlijk op brood met kaas en tomaten.