Groen­te­ma­ca­ro­ni met kaas­blok­jes

Supersnelle pasta waar ook de allerkleinsten heel blij van worden.

(36) waardeer
italiaans hoofdgerecht Supersnelle pasta waar ook de allerkleinsten heel blij van worden. 4 personen
3 36

Advertentie

Ingrediënten

4 personen

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar. Snijd winterpeen in plakjes. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de macaronigroenten en winterpeen 4 min.
  2. Voeg de mix, gezeefde tomaten en water toe en verwarm 2 min. Snijd kaas in blokjes. Giet de macaroni af en schep met de kaas en peper door de saus.

bereidingstip:

Voor een krokant korstje kun je de macaroni in een ovenschaal doen, bestrooien met de blokjes kaas en 5 min. bakken onder de grill.

bewaartip:

Vries de rest van de gezeefde tomaten in of gebruik deze als basis voor een tomatensoep.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 730 kcal
  • eiwit 30 g
  • koolhydraten 70 g
  • vet 34 g
    waarvan verzadigd 18  g
  • natrium 1.665 mg
  • vezels 8 g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2014 week 03

Groentemacaroni met kaasblokjes

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Groen­te­ma­ca­ro­ni met kaas­blok­jes

1
1
  • 300 g vlugkokende macaroni

Kook de macaroni volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

2
2
  • 150 g winterpeen
  • 2 el traditionele olijfolie
  • 450 g macaronigroenten

Snijd winterpeen in plakjes. Verhit de olie in een hapjespan. Bak de macaronigroenten en winterpeen 4 min.

3
3
  • 40 g mix voor macaroni
  • 250 g gezeefde tomaten in pak
  • 50 ml kraanwater

Voeg de mix, gezeefde tomaten en water toe en verwarm 2 min.

4
4
  • 300 g Goudse belegen kaas 48+

Snijd kaas in blokjes. Giet de macaroni af en schep met de kaas en peper door de saus.

bereidingstip:

Voor een krokant korstje kun je de macaroni in een ovenschaal doen, bestrooien met de blokjes kaas en 5 min. bakken onder de grill.

bewaartip:

Vries de rest van de gezeefde tomaten in of gebruik deze als basis voor een tomatensoep.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.