bewaar
Rijst met gamba's, limoen en champignonsaus
Rijst met gamba's, limoen en champignonsaus
bewaar

Rijst met gamba's, limoen en champignonsaus

25 min. bereiden
30 min. wachten
161waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1 zak

tijgergarnalen

2 tl

cayennepeper

1 teen

knoflook

1

limoen

200 g

witte rijst

2 el

zonnebloemolie

1 bakje

champignons

1 bekertje

crème fraîche

1 schaal

haricots verts

1 blik

kidneybonen

4 el

kokos

Aan de slag

Spoel de garnalen af en dep ze droog. Schep ze om met de cayennepeper en de knoflook. Rasp de schil van de limoen en pers de vrucht uit. Meng de rasp met de garnalen en laat het mengsel afgedekt 30 minuten marineren in de koelkast. Kook ondertussen de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking. Verhit de olie en bak de champignons 5 minuten. Voeg de garnalen toe en laat ze op laag vuur in 3 minuten gaar worden. Voeg de crème fraîche toe, roer alles door elkaar en breng op smaak met limoensap, peper en zout. Laat nog 2 minuten garen. Snijd de puntjes van de haricots verts en snijd ze in kleine stukjes. Kook ze 5 minuten. Kook de kidneybonen 1 minuut mee en laat uitlekken. Schep de haricots verts en de kidneybonen door de rijst. Rooster het kokos 2 tot 3 minuten in een droge koekenpan totdat het goudbruin is. Schep de garnalen met wat saus over de rijst en serveer met het kokos.

tip

algemeenRijst met gamba's is het favoriete gerecht van Frank Demouge, spits bij Willem II. 'Het doet me denken aan Brazilië, het land waar mijn vrouw vandaan komt. Mijn vrouw maakt het meestal voor me. Liefst na de wedstrijd, want ervoor ligt het iets te zwaar op de maag. En als spits moet je wél op scherp staan. Hebben we gewonnen en staat dit gerecht daarna op tafel, dan ben ik extra blij. Een dubbele bekroning!'