bewaar
Schnitzel met champignonsaus
Schnitzel met champignonsaus
bewaar

Schnitzel met champignonsaus

20 min. bereiden
42waarderingen

Ingrediënten

4 personen

3 eetlepels

boter

250 g

champignons

250 ml

crème fraîche

4

varkensschnitzels

3 eetlepels

bloem

3 eetlepels

cognac

Aan de slag

In koekenpan 1 el boter verhitten en op hoog vuur champignons 2 min. bakken, af en toe omscheppen. Crème fraîche toevoegen, losroeren en pan van vuur nemen. Schnitzels met zout en peper bestrooien en met bloem bestuiven. Rest van boter in ruime koekenpan verhitten. Schnitzels op matig vuur aan elke kant 3 min. bakken en uit pan nemen. Cognac in pan schenken en op hoog vuur al roerend verhitten, tot geheel bruist. Champignonmengsel toevoegen en tot sausdikte laten inkoken. Met zout en peper op smaak brengen. Schnitzels in saus leggen en nog 1 min. doorwarmen.