bewaar
Romige kalkoenfilet en spitskool
Romige kalkoenfilet en spitskool
bewaar

Romige kalkoenfilet en spitskool

30 min. bereiden
254waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

kalkoenfilet

1 bakje

champignons

500 ml

kippenbouillon

25 g

boter

1 krop

spitskool

300 g

penne

2 el

bloem

1 bekertje

crème fraîche

Aan de slag

1

Doe de kalkoenfilet, champignons en 450 ml bouillon in een pan en breng aan de kook. Draai het vuur laag en laat 15 min. koken.

2

Verhit ondertussen de boter in een koekenpan. Voeg de kool en de rest van de bouillon toe en stoof met de deksel op de pan in 10 min. gaar. Kook ondertussen de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking beetgaar.

3

Giet de kalkoenfilet en champignons af in een vergiet en vang een kopje kookvocht op. Trek het vlees met 2 vorken in kleine stukjes. Roer in een kom de bloem los met 75 ml kookvocht en schenk in de pan. Voeg het vlees, de crème fraîche en champignons weer toe en laat al roerend binden tot een romige saus. Breng op smaak met peper en zout.

4

Verdeel de pasta over 4 diepe borden. Schep de spitskool erop en verdeel het vlees met de saus erover.