bewaar
Rundergoulash met rijst
Rundergoulash met rijst
bewaar

Rundergoulash met rijst

De friszure crème fraîche op deze rijke goulash maakt het helemaal af.

20 min. bereiden
3 uur wachten
216waarderingen

Ingrediënten

4 personen

600 g

runderbraadlappen

50 g

ongezouten roomboter

3

uien

1 el

paprikapoeder

½ el

gedroogde Italiaanse kruiden

6

tomaten

300 g

witte rijst

125 ml

crème fraîche

De friszure crème fraîche op deze rijke goulash maakt het helemaal af.

Aan de slag

1

Snijd de runderbraadlappen in stukken en bestrooi met peper en zout. Verhit de boter in een braadpan en bak de stukken vlees in 5 min. rondom bruin.

2

Snijd de ui in dunne partjes. Verdeel de ui rond het vlees, bak alles nog 2-3 min. Schep de paprikapoeder en de Italiaanse kruiden erdoor en bak nog 1 min.

3

Snijd de tomaten in grote stukken en schep de tomaten door het vlees. Voeg peper en zout naar smaak toe. Smoor de goulash afgedekt op zacht vuur in 2-3 uur gaar.

4

Kook de rijst gaar. Verdeel de rijst over diepe borden en schep de goulash ernaast. Schep een flinke lepel crème fraîche op de goulash.

combinatietipLekker met sperziebonen.