bewaar
Ananascrumble met kokos en limoen
Ananascrumble met kokos en limoen
bewaar

Ananascrumble met kokos en limoen

Kruimeltaart met ananas = verwarmend nagerecht met een tropische touch.

15 min. bereiden
35 min. oventijd
8waarderingen

Ingrediënten

6 personen

185 g

tarwebloem

145 g

suiker

15 g

geraspte kokos

100 g

gezouten roomboter

500 g

diepvries doosjevol ananasstukjes

1

limoen

125 g

AH Biologisch crème fraîche

Dit heb je nodig

  • grote ovenschaal (20 x 30 cm)

Kruimeltaart met ananas = verwarmend nagerecht met een tropische touch.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 180 °C.

2

Doe ondertussen de bloem, 100 g suiker (per 6 personen) en de geraspte kokos in een kom

3

Snijd de boter in blokjes, voeg toe en wrijf het mengsel met je handen tot een kruimeldeeg.

4

Doe de ananasstukjes in de ovenschaal. Rasp de limoenschil erboven. Halveer de limoen en pers het sap van een halve vrucht boven de ananas uit.

5

Voeg de rest van de suiker toe en schep om.

6

Verdeel het kruimeldeeg erover en bak de crumble in de oven in ca. 35 min. goudbruin en gaar.

7

Schep de ananascrumble aan tafel op borden of in schaaltjes en schep er wat crème fraîche op.

tip

variatietipIn plaats van ananas kun je ook andere varianten van AH Doosjevol diepvriesfruit gebruiken.

Ananascrumble met kokos en limoen

Instructievideo - 00:29 min.