IJs­ca­ke met fram­bo­zen en ko­kos

Vegan ijstaart met kokos en vers fruit... Zomerser kan het niet.

  • nagerecht
  • 10 personen
  • 215 kcal voedingswaarden
    • 20 min. bereiden
    • 6 uur wachten
(0) waardeer
nagerecht Vegan ijstaart met kokos en vers fruit... Zomerser kan het niet. 10 personen

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • cakevorm (1.5 liter)
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Doe het zomerfruit met de suiker in een steelpan en breng aan de kook. Laat 10 min. zachtjes koken. Roer regelmatig. Neem van het vuur en laat afkoelen.
  2. Haal ondertussen het ijs uit de diepvries en laat in 10 min. zacht worden.
  3. Bekleed de cakevorm met een vel bakpapier. Verdeel de helft van de frambozenijs over de bodem van de vorm, verdeel daarna het chocolade-ijs erover en vervolgens de rest van het frambozenijs. Vouw overhangend bakpapier over het ijs en zet de vorm minimaal 6 uur in de vriezer.
  4. Stort de ijscake op een mooie schaal en verwijder het bakpapier. Schep de zomerfruitsaus op de ijscake. Bestrooi met kokossnippers en leg de frambozen erop. Snijd aan tafel in plakken.

variatietip:

De Framboise Extase is alleen verkrijgbaar in de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt het vervangen door AH Luxe Italiaans schepijs lampone.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 215 kcal
  • eiwit 2 g
  • koolhydraten 44 g
  • vet 3 g
    waarvan verzadigd 2 g
  • vezels 2 g
Tags
Ook te zien in

IJscake met frambozen en kokos

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

IJs­ca­ke met fram­bo­zen en ko­kos

1
1
  • 250 g diepvries doosjevol zomerfruit
  • 100 g suiker

Doe het zomerfruit met de suiker in een steelpan en breng aan de kook.

2
2

Laat 10 min. zachtjes koken. Roer regelmatig. Neem van het vuur en laat afkoelen.

3
3
  • 1000 ml Professor Grunschnabel Framboise Extase
  • 500 ml Professor Grunschnabel Chococolate

Haal ondertussen het ijs uit de diepvries en laat in 10 min. zacht worden.

4
4

Bekleed de cakevorm met een vel bakpapier.

5
5

Verdeel de helft van de frambozenijs over de bodem van de vorm, verdeel daarna het chocolade-ijs erover en vervolgens de rest van de frambozenijs.

6
6

Vouw overhangend bakpapier over het ijs en zet de vorm minimaal 6 uur in de vriezer.

7
7

Stort de ijscake op een mooie schaal en verwijder het bakpapier.

8
8
  • 10 g kokossnippers
  • 125 g Sweet Eve frambozen

Schep de zomerfruitsaus op de ijscake. Bestrooi met kokossnippers en leg de frambozen erop. Snijd aan tafel in plakken.

variatietip:

De Framboise Extase is alleen verkrijgbaar in de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt het vervangen door AH Luxe Italiaans schepijs lampone.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.