bewaar
IJscake met frambozen en kokos
IJscake met frambozen en kokos
bewaar

IJscake met frambozen en kokos

Vegan ijstaart met kokos en vers fruit... Zomerser kan het niet.

20 min. bereiden
6 uur wachten
1waarderingen

Ingrediënten

10 personen

250 g

diepvries doosjevol zomerfruit

100 g

suiker

1 liter

Professor Grunschnabel Framboise Extase

500 ml

Professor Grunschnabel Chococolate

10 g

kokossnippers

125 g

Sweet Eve framboos

Dit heb je nodig

  • cakevorm (1.5 liter)

  • bakpapier

Vegan ijstaart met kokos en vers fruit... Zomerser kan het niet.

Aan de slag

1

Doe het zomerfruit met de suiker in een steelpan en breng aan de kook. Laat 10 min. zachtjes koken. Roer regelmatig. Neem van het vuur en laat afkoelen.

2

Haal ondertussen het ijs uit de diepvries en laat in 10 min. zacht worden.

3

Bekleed de cakevorm met een vel bakpapier. Verdeel de helft van de frambozenijs over de bodem van de vorm, verdeel daarna het chocolade-ijs erover en vervolgens de rest van het frambozenijs. Vouw overhangend bakpapier over het ijs en zet de vorm minimaal 6 uur in de vriezer.

4

Stort de ijscake op een mooie schaal en verwijder het bakpapier. Schep de zomerfruitsaus op de ijscake. Bestrooi met kokossnippers en leg de frambozen erop. Snijd aan tafel in plakken.

variatietipDe Framboise Extase is alleen verkrijgbaar in de grotere Albert Heijn-winkels of via ah.nl. Je kunt het vervangen door AH Luxe Italiaans schepijs lampone.