bewaar
Zeevruchtensalade
Zeevruchtensalade
bewaar

Zeevruchtensalade

45 min. bereiden
25waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

gedroogd chilipepertje

1

ui

250 g

roodbaarsfilet

1 krop

sla

1½ dl

olijfolie

1 eetlepel

citroensap

1 eetlepel

mayonaise

2 tenen

knoflook

½ blik

tomatenblokjes

150 g

gekookte mosselen

100 g

rivierkreeftjes

zout

Aan de slag

Steeltje van peper verwijderen en zaad eruit schudden. Peper in kommetje heet water ca. 30 minuten laten weken. Ui pellen en snipperen. Visfilet in stukjes snijden. Sla wassen uitslaan en in stukjes scheuren. In kommetje 3 eetlepels olie, zout, citroensap en mayonaise tot dressing kloppen. In grote pan olie verhitten. Ui ca. 3 minuten zachtjes bakken. Knoflook pellen en erboven uitpersen. Tomatenblokjes met sap toevoegen. Tegen de kook aan brengen en blokjes vis in ca. 4 minuten net gaar stoven. Peper afgieten, fijnhakken en aan vismengsel toevoegen. Mosselen en rivierkreeftjes erdoor scheppen en ca. 1 minuut meewarmen. Op smaak brengen met zout. Dressing door sla scheppen. Sla over vier borden verdelen en vis erop leggen.