bewaar
Zarzuela (schotel van vis en zeevruchten)
Zarzuela (schotel van vis en zeevruchten)
bewaar

Zarzuela (schotel van vis en zeevruchten)

25 min. bereiden
106waarderingen

Ingrediënten

4 personen

1

ui

4 takjes

verse peterselie

225 g

verse kabeljauwfilet

250 g

verse roodbaarsfilet

100 ml

traditionele olijfolie

2 tenen

knoflook

400 g

tomatenblokjes

150 ml

droge witte wijn

2 el

cognac

100 ml

kraanwater

1

visbouillontablet

150 g

koelvers gekookte mosselen

100 g

verse rivierkreeftjes

1 mespunt

cayennepeper

Aan de slag

1

Snipper de ui en snijd de peterselie fijn. Snijd de visfilets in blokjes. Verhit olie in een grote pan. Bak de ui 3 min. zachtjes en pers de knoflook erboven. Voeg de tomatenblokjes met het sap, de wijn, cognac en het water toe.

2

Verkruimel het bouillontablet erboven. Breng tegen de kook aan en pocheer de blokjes vis in ca. 4 min. net gaar. Schep de mosselen en rivierkreeftjes erdoor en verwarm ca. 1 min. mee. Breng op smaak met cayennepeper, peper en zout. Schep de Zarzuela in diepe borden.

tip

combinatietipLekker met geroosterd uienstokbrood en een groene salade.