Franse mosselen
Mosseltijd? Tijd voor deze Franse versie met een heerlijk zelfgemaakt sausje erbij.

Advertentie
Ingrediënten
Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
- 2 kg verse mosselen
- 4 sjalotten
- 1 courgette
- 2 el traditionele olijfolie
- 100 ml droge witte wijn
- 50 ml cognac
- 200 ml crème fraîche
- 2 el verse tijm
- 2 el cognac (Gall&Gall)
Keukenspullen
- aluminiumfolie
Advertentie
Bereiden
- Spoel de mosselen af onder stromend water. Verwijder mosselen die kapot zijn of die na een flinke tik op het aanrecht niet vanzelf dichtgaan.
- Snipper de sjalotten. Snijd de courgette in plakjes. Verhit de olie in een ruime pan en bak de sjalotten en courgette 2-3 min. Leg de mosselen erop en bestrooi ze royaal met (versgemalen) peper.
- Schenk de wijn met de cognac in de pan. Kook de mosselen met de deksel op de pan in 5-8 min. gaar; schud de pan (met gesloten deksel) af en toe goed om. Verwijder de mosselen die na verhitting niet zijn opengegaan. Schep de mosselen met de groenten op borden en houd ze warm onder aluminiumfolie.
- Laat het mosselvocht op hoog vuur 3-4 min. inkoken. Roer de crème fraîche, tijm en naar smaak een extra scheutje cognac erdoor. Breng de saus op smaak met weinig zout en peper en schenk over de mosselen.
combinatietip:
Lekker met parisiennes of boulogne stokbrood en een venkelsalade met frisse vinaigrette.

Mosselen maken
Advertentie
Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
- energie 950 kcal
- eiwit 57 g
- koolhydraten 34 g
-
vet 54 g
waarvan verzadigd 24 g - natrium 1.195 mg
- vezels 2 g
Ook te zien in
Franse mosselen
terug naar receptLet op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips
Franse mosselen
- 2 kg verse mosselen
Spoel de mosselen af onder stromend water. Verwijder mosselen die kapot zijn of die na een flinke tik op het aanrecht niet vanzelf dichtgaan.
- 4 sjalotten
- 1 courgette
- 2 el traditionele olijfolie
Verhit de olie in een ruime pan en bak de sjalotten en courgette 2-3 min.
Leg de mosselen erop en bestrooi ze royaal met (versgemalen) peper.
- 100 ml droge witte wijn
- 50 ml cognac
Schenk de wijn met de cognac in de pan. Kook de mosselen met de deksel op de pan in 5-8 min. gaar; schud de pan (met gesloten deksel) af en toe goed om.
Verwijder de mosselen die na verhitting niet zijn opengegaan. Schep de mosselen met de groenten op borden en houd ze warm onder aluminiumfolie.
- 200 ml crème fraîche
- 2 el verse tijm
- 2 el cognac
Laat het mosselvocht op hoog vuur 3-4 min. inkoken. Roer de crème fraîche, tijm en naar smaak een extra scheutje cognac erdoor.
Breng de saus op smaak met peper en weinig zout en schenk over de mosselen.
combinatietip:
Lekker met parisiennes of boulogne stokbrood en een venkelsalade met frisse vinaigrette.