bewaar
Franse mosselen
Franse mosselen
bewaar

Franse mosselen

Mosseltijd? Tijd voor deze Franse versie met een heerlijk zelfgemaakt sausje erbij.

25 min. bereiden
168waarderingen

Ingrediënten

2 personen

2 kg

verse mosselen

4

sjalotten

1

courgette

2 el

traditionele olijfolie

100 ml

droge witte wijn

50 ml

cognac

200 ml

crème fraîche

2 el

verse tijm

2 el

cognac

Dit heb je nodig

  • aluminiumfolie

Mosseltijd? Tijd voor deze Franse versie met een heerlijk zelfgemaakt sausje erbij.

Aan de slag

1

Spoel de mosselen af onder stromend water. Verwijder mosselen die kapot zijn of die na een flinke tik op het aanrecht niet vanzelf dichtgaan.

2

Snipper de sjalotten. Snijd de courgette in plakjes. Verhit de olie in een ruime pan en bak de sjalotten en courgette 2-3 min. Leg de mosselen erop en bestrooi ze royaal met (versgemalen) peper.

3

Schenk de wijn met de cognac in de pan. Kook de mosselen met de deksel op de pan in 5-8 min. gaar; schud de pan (met gesloten deksel) af en toe goed om. Verwijder de mosselen die na verhitting niet zijn opengegaan. Schep de mosselen met de groenten op borden en houd ze warm onder aluminiumfolie.

4

Laat het mosselvocht op hoog vuur 3-4 min. inkoken. Roer de crème fraîche, tijm en naar smaak een extra scheutje cognac erdoor. Breng de saus op smaak met weinig zout en peper en schenk over de mosselen.

combinatietipLekker met parisiennes of boulogne stokbrood en een venkelsalade met frisse vinaigrette.

Mosselen maken

Instructievideo - 04:50 min.