bewaar
Romige witlof met mosselen
Romige witlof met mosselen
bewaar

Romige witlof met mosselen

15 min. bereiden
8waarderingen

Ingrediënten

2 personen

4 el

traditionele olijfolie

1 zak

aardappelschijfjes

4 struiken

witlof

½ dl

droge witte wijn

1 potje

verse mosselen

4 el

crème fraîche

Aan de slag

Verhit olie in koekenban en bak aardappelschijfjes in ca. 12 minuten krokant, schep regelmatig om. Maak witlof schoon en halveer struikjes in lengte. Leg witlof met snijkant naar beneden in pan. Bestrooi met 1/2 theelepel zout en schenk wijn erover. Kook witlof afgedekt in 8 à 10 minuten gaat, keer halverwege. Laat mosselen uitlekken. Schep crème fraîche en mosselen door witlof en verwarm ca. 1 minuut mee. Schep op twee borden. Schep aardappelschijfjes ernaast en bestrooi met zout.