Fran­se ui­en­piz­za met groe­ne sa­la­de (pis­sa­la­di­è­re)

Met deze pizza met lekker veel ui, tijm en ansjovis ben je meteen in Frankrijk.

  • hoofdgerecht
  • 4 personen
  • 555 kcal voedingswaarden
    • 15 min. bereiden
    • 1 uur wachten
    • 15 min. oventijd
(65) waardeer
frans hoofdgerecht Met deze pizza met lekker veel ui, tijm en ansjovis ben je meteen in Frankrijk. 4 personen
3 65

Advertentie

Ingrediënten

Keukenspullen
  • bakpapier

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Snijd de uien in dunne ringen. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verhit 3 el olie in een pan met dikke bodem. Voeg de ui en tijm toe en laat op laag vuur in 1 uur zacht en gaar worden. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
  2. Verwarm de oven voor op 180 °C. Rol het pizzadeeg uit over een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel het uienmengsel en vervolgens de olijven en ansjovis erover. De tomatensaus wordt niet gebruikt. Bak de uienpizza in ca. 15 min. in het midden van de oven gaar.
  3. Meng de rest van de olie, azijn en mosterd tot een dressing en meng door de sla. Serveer de sla bij de pizza.

Tip:

De tomatensaus bij het pizzadeeg kun je als basissaus gebruiken voor een kleine portie (kinder)pasta.

Tip:

Wil je dit gerecht meenemen? Dek de pizza en salade af met aluminiumfolie.

bewaartip:

Je kunt de pizza 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm in ca. 8 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C, of serveer koud.

video

Vi­nai­gret­te ma­ken

Instructievideo - 00:34 min.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 555 kcal
  • eiwit 18 g
  • koolhydraten 67 g
  • vet 22 g
    waarvan verzadigd 4  g
  • natrium 2.050 mg
  • vezels 9 g
Tags
Ook te zien in

Franse uienpizza met groene salade (pissaladière)

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fran­se ui­en­piz­za met groe­ne sa­la­de (pis­sa­la­di­è­re)

1
1
  • 1 kg witte uien
  • 3 takjes verse tijm
  • 3 el traditionele olijfolie

Snijd de uien in dunne ringen. Ris de blaadjes van de takjes tijm. Verhit de olie in een pan met dikke bodem.

2
2

Voeg de ui en tijm toe en laat op laag vuur in 1 uur zacht en gaar worden. Roer af en toe. Breng op smaak met peper en eventueel zout.

3
3

Verwarm de oven voor op 180 °C.

4
4
  • 1 pizzadeeg met tomatensaus
  • 3 el Taggia olijven
  • 100 g ansjovisfilets in olie in blik

Rol het pizzadeeg uit over een met bakpapier beklede bakplaat en verdeel het uienmengsel en vervolgens de olijven en ansjovis erover. De tomatensaus wordt niet gebruikt.

5
5

Bak de uienpizza in ca. 15 min. in het midden van de oven gaar.

6
6
  • 3 el traditionele olijfolie
  • 1 el rodewijnazijn
  • 1 tl dijonmosterd
  • 200 g eikenbladslamelange

Meng de olie, azijn en mosterd tot een dressing en meng door de sla. Serveer de sla bij de pizza.

Vinaigrette maken

Instructievideo

00:34 min.

bewaartip:

Je kunt de pizza 1 dag van tevoren bereiden. Bewaar afgedekt in de koelkast. Verwarm in ca. 8 min. in een voorverwarmde oven op 180 °C, of serveer koud.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.