bewaar
Franse uienpizza
Franse uienpizza
bewaar

Franse uienpizza

35 min. bereiden
25 min. wachten
55waarderingen

Ingrediënten

4 personen

2 eetlepels

olijfolie extra vierge

1 kilo

uien

1 pak

bladerdeeg

2 eetlepels

kristalsuiker

1 eetlepel

tijm

1 blikje

ansjovisfilets

100 g

zwarte olijven zonder pit

Dit heb je nodig

  • bakplaat bekleed met bakpapier

Aan de slag

Verhit de helft van de olijfolie in een koekenpan en fruit de uien afgedekt op matig vuur in 20-25 minuten tot ze zacht, maar niet bruin zijn. Schep af en toe om. Verwarm intussen de oven voor op 200 °C. Leg de deegplakjes op de met bakpapier beklede bakplaat en druk de naden goed dicht. Vorm een opstaand randje door de randen twee keer terug te vouwen. Bestrijk de rand met de rest van de olijfolie. Strooi de suiker over de uien, laat smelten en lichtbruin kleuren. Strooi er tijm en zout en peper naar smaak over. Schep de uien uit de pan en verdeel ze over de deegbodem. Leg de ansjovisfilets in een ruitpatroon op de uien en daarbovenop de olijven. Bak de pizza in de oven in 25-30 minuten goudbruin en gaar.

algemeenPrijs per persoon 0.96 (in 2007)