Fran­se piz­za met ge­roos­ter­de pa­pri­ka

(43) waardeer
frans hoofdgerecht 4 personen
3 43

Advertentie

Ingrediënten

Advertentie

Bereiden

stap voor stap koken

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de paprika's laten uitlekken en vang het vocht op. Snijd de paprika in lange reepjes. Snijd het teentje knoflook uit de pot in plakjes.
  2. Snijd de uien in ringen. Snijd de tomaten in partjes. Rol het pizzadeeg uit op een met 1 el olie ingevette bakplaat. Bestrijk het deeg met de tapenade en tomatensaus uit de verpakking van het pizzadeeg. Verdeel de ui, knoflook en de helft van de olijven erover. Leg de paprika er in een ruitpatroon op. Verdeel de kaas erover. Bak de pizza in het midden van de oven in ca. 15-20 min. goudbruin en gaar.
  3. Meng de sla met de tomaat, rest van de olijven, 4 el paprikavocht, azijn en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pizza in 16 stukken en serveer.

Advertentie

Voedingswaarden (per eenpersoonsportie)
  • energie 672 kcal
  • eiwit 24 g
  • koolhydraten 63 g
  • vet 36 g
    waarvan verzadigd 0  g
Tags
Ook te zien in
Receptkaart 2007 week 22-23

Franse pizza met geroosterde paprika

terug naar recept

Let op! Je wijkt af van het aantal personen waarvoor dit recept ontwikkeld is. Bereiding, video, kook- en oventijden en keukenspullen kunnen hierdoor ook afwijken. Lees de tips

Fran­se piz­za met ge­roos­ter­de pa­pri­ka

1
1
  • 1 pot gegrilde rode paprika's in pot

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de paprika's laten uitlekken en vang het vocht op. Snijd de paprika in lange reepjes. Snijd het teentje knoflook uit de pot in plakjes.

2
2
  • 2 uien
  • 5 tomaten
  • 1 pizzadeeg met tomatensaus
  • 140 g tapenade
  • 1 el traditionele olijfolie

Snijd de uien in ringen. Snijd de tomaten in partjes. Rol het pizzadeeg uit op een met olie ingevette bakplaat. Bestrijk het deeg met de tapenade en tomatensaus uit de verpakking van het pizzadeeg.

3
3
  • 120 g zwarte olijven in plakjes
  • 150 g geraspte kaas voor pizza

Verdeel de ui, knoflook en de olijven erover. Leg de paprika er in een ruitpatroon op. Verdeel de kaas erover. Bak de pizza in het midden van de oven in ca. 15-20 min. goudbruin en gaar.

4
4
  • 1 zakje krulslamelange
  • 120 g zwarte olijven in plakjes
  • 1 el azijn
  • 3 el traditionele olijfolie

Meng de sla met de tomaat, rest van de olijven, 4 el paprikavocht, azijn en de olie. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pizza in 16 stukken en serveer.

Je hebt een sterk verouderde versie van Internet Explorer, daarom kun je het Allerhande gedeelte van deze site niet zien.