bewaar
Franse pizza met geroosterde paprika
Franse pizza met geroosterde paprika
bewaar

Franse pizza met geroosterde paprika

30 min. bereiden
43waarderingen

Ingrediënten

1 pot

gegrilde rode paprika's in pot

2

uien

5

tomaten

1

pizzadeeg met tomatensaus

140 g

tapenade

4 el

traditionele olijfolie

240 g

zwarte olijven in plakjes

150 g

geraspte kaas voor pizza

1 zakje

krulslamelange

1 el

azijn

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Laat de paprika's laten uitlekken en vang het vocht op. Snijd de paprika in lange reepjes. Snijd het teentje knoflook uit de pot in plakjes.

2

Snijd de uien in ringen. Snijd de tomaten in partjes. Rol het pizzadeeg uit op een met 1 el olie ingevette bakplaat. Bestrijk het deeg met de tapenade en tomatensaus uit de verpakking van het pizzadeeg. Verdeel de ui, knoflook en de helft van de olijven erover. Leg de paprika er in een ruitpatroon op. Verdeel de kaas erover. Bak de pizza in het midden van de oven in ca. 15-20 min. goudbruin en gaar.

3

Meng de sla met de tomaat, rest van de olijven, 4 el paprikavocht, azijn en de rest van de olie. Breng op smaak met peper en zout. Verdeel de pizza in 16 stukken en serveer.