bewaar
Shoarmapizza met knoflooksaus
Shoarmapizza met knoflooksaus
bewaar

Shoarmapizza met knoflooksaus

Je kunt het in een broodje eten, maar op een pizza is shoarma ook heel lekker. De saus mag natuurlijk niet ontbreken.

15 min. bereiden
30 min. oventijd
153waarderingen

Ingrediënten

4 personen

450 g

diepvries Italiaanse roerbakgroente

600 g

pizzadeeg met tomatensaus

250 g

shoarmavlees

150 g

geraspte kaas voor pizza

500 g

tomaat

260 ml

knoflooksaus

Je kunt het in een broodje eten, maar op een pizza is shoarma ook heel lekker. De saus mag natuurlijk niet ontbreken.

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Kook de groenten in een ruime pan met kokend water 3 min. Giet af en laat goed uitlekken.

2

Vet de bakplaat in. Rol het pizzadeeg op de bakplaat los en trek uit tot de lap zo groot is als de bakplaat. Bestrijk het deeg met de tomatensaus uit de verpakking. Verdeel hierover de diepvriesgroenten en het shoarmavlees. Strooi de kaas erover. Bak in het midden van de oven in ca. 30 min. goudbruin en gaar. Maak de tomaten schoon, snijd in partjes en meng met 2 el. knoflooksaus. Snijd de pizza in stukken en serveer met de knoflooksaus en tomatensalade.