bewaar
Pizza quattro gusti
Pizza quattro gusti
bewaar

Pizza quattro gusti

Pizza met 4 smaken: salami-artisjok, ham-ananas, tonijn-olijf, rauwe ham-rucola. Voor elk wat wils!

15 min. bereiden
20 min. oventijd
101waarderingen

Ingrediënten

4 personen

125 ml

mozzarella

2

pizzadeeg met tomatensaus

100 g

geraspte Parmezaanse kaas

1

rode ui

2 plakjes

salami

95 g

gemarineerde artisjokharten

½ stuk

plakjes achterham

114 g

ananasstukjes op siroop

160 g

tonijnstukken in olijfolie

120 g

zwarte olijven zonder pit

50 g

rauwe ham

20 g

rucola

Dit heb je nodig

  • bakpapier

  • bakplaat

Pizza met 4 smaken: salami-artisjok, ham-ananas, tonijn-olijf, rauwe ham-rucola. Voor elk wat wils!

Aan de slag

1

Verwarm de oven voor op 200 °C. Snijd de mozzarella in plakken. Leg de plakken pizzadeeg op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat ze elkaar iets overlappen en druk ze op de naad stevig vast. Verdeel de potjes tomatensaus, Parmezaanse kaas en mozzarella erover.

2

Snijd de rode ui in ringen. Beleg 1/4 van de pizza met salami en artisjok, 1/4 met achterham en ananas en 1/4 met tonijn, olijf en ui. Bak de pizza ca. 20 min. in de oven. Haal eruit en beleg het laatste kwart met de rauwe ham en rucola. Serveer op de bakplaat.

combinatietipLekker met Griekse salade met komkommer.

Pizza versieren

Instructievideo - 01:05 min.