bewaar
Gratin van wortels en prei
Gratin van wortels en prei
bewaar

Gratin van wortels en prei

20 min. bereiden
15 min. wachten
54waarderingen

Ingrediënten

4 personen

300 g

fusilli

500 g

dunne prei

1 bos

peen

1 zakje

besciamellasaus

500 ml

melk

150 g

kaas

Dit heb je nodig

  • ovenschaal inhoud ca. 2 liter, ingevet

Aan de slag

Verwarm de oven voor op 225 °C. Kook de fusilli volgens de aanwijzingen op de verpakking. Halveer de prei in de lengte, zodat ze even lang zijn als de wortels. Was ze goed. Kook de stukken prei 5 min. voor, halveer ze dan ook nog overlangs. Halveer de wortels in de lengte. Kook de wortels en prei samen 5 minuten. Giet de fusilli af en schep de pasta in de ovenschaal. Giet de groenten af. Leg de wortels en prei om en om op de pasta. Bereid de bechamelsaus volgens de aanwijzingen op de verpakking met de melk en roer de kaas erdoor. Breng op smaak met zout en peper. Schenk de saus gelijkmatig over de groenten in de ovenschaal. Schuif de schaal op het rooster midden in de oven en laat de saus goudbruin kleuren in 15 minuten. Serveer het gerecht in 4 diepe borden.