bewaar
Tofuspiesjes met bonenrisotto
Tofuspiesjes met bonenrisotto
bewaar

Tofuspiesjes met bonenrisotto

30 min. bereiden
24waarderingen

Ingrediënten

2

uien

2 eetlepels

suiker

75 ml

sojasaus

1 pak

tofu naturel

1 zak

gebroken sperziebonen

1 doos

tuinerwten

4 eetlepels

olie

300 g

risottorijst

Dit heb je nodig

  • satéstokjes

  • grillpan

Aan de slag

Snijd 1/2 ui zeer fijn en meng dit met de suiker en de sojasaus. Schep de tofu erdoor en laat deze 10 minuten marineren. Breng 600 ml water aan de kook en kook hierin de sperziebonen 5 minuten. Voeg de tuinerwten toe en kook ze samen nog 3 minuten. Schep de groenten met een schuimspaan in een vergiet, bewaar het kookvocht. Snipper de rest van de uien en fruit ze in 3 eetlepels olie 2 minuten. Roer de risottorijst erbij, voeg het kookwater van de groentes toe en roer om. Laat de rijst op laag vuur in ca. 15 minuten het vocht opnemen. Schep op het laatst de doperwten met sperziebonen en de marinade erdoor. Rijg de tofublokjes aan satéstokjes. Verhit de grillpan en kwast de ribbels in met de rest van de olie. Gril de stokjes met tofu rondom bruin en warm. Serveer ze met de bonenrisotto.